Draag bij aan een beter klimaat! En kies voor zonnepanelen!

De term duurzaamheid wordt steeds belangrijker in een wereld waar fossiele brandstoffen steeds schaarser worden. Uiteindelijk zal alles opgaan en moeten we vertrouwen op alternatieve bronnen van energie.

Daarom doet men steeds meer onderzoeken naar projecten om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Een bron die het meest voor de hand liggend is, is de zon! De zon is een stralende bol van gas die elke dag de aarde verlicht. De energie in het licht van de zon is een onuitputbare vorm van energie. Tenminste, totdat de zon zal sterven, zal de wereld al gauw in een grote oven veranderen.

Met zonnepanelen kunt u zelf energie opwekken en besparen op energie kosten. Ook draagt u bij aan vermindering van de CO2-uitstoot en een duurzame toekomst voor volgende generaties. Zonnepanelen kunnen ook zorgen voor een gunstiger energielabel, en dit verhoogt de waarde van uw woning! U energielabel wordt verbeterd, uw woning krijgt lagere energielasten, en indien men opzoek is naar een woning, is het eerste waar men op Funda naar kijkt: het energielabel!


Het rendement van een zonnepaneel is wel verschillend van een aantal factoren:
- De hellingshoek van het zonnepaneel
- Mogelijke schaduwzijdes
- Het vermogen van het zonnepaneel
- De ligging van het zonnepaneel ten opzichte van de zon
- De kwaliteit van het zonnepaneel

Maar hoe gaat u dit bekostigen? En is dit het wel waard?
Tegenwoordig kun u bij aanschaf van zonnepanelen, ook voor nieuwbouw uw btw terugvragen! Indien u energie opwekt en dit terug levert aan het net, genereerd u opbrengsten. Bij het creëren van opbrengsten komt u in aanmerking voor het btw-ondernemerschap. Deze opbrengsten zijn vaak minimaal op jaarbasis, maar u kunt wel betaalde btw terugvorderen op de investering, en dus uw voordeel eruit halen!
Wél hangt wordt er onderscheid gemaakt in het type zonnepaneel. De belastingdienst maakt grofweg onderscheid tussen geïntrigeerde en niet geïntrigeerde zonnepanelen. Geïntegreerde zonnepanelen worden minder vaak gebruikt, maar zijn wel helemaal in opkomst. Dit zijn zonnepanelen die zijn geïntegreerd in bijvoorbeeld dakpannen of in een ander soort dakbedekking. Ook in glas kunnen tegenwoordig zonnepanelen verwerkt zitten. Deze zonnepanelen hebben dus een dubbele functie. Niet geïntrigeerde zijn zonnepanelen die u het vaakste ziet. Dit zijn panelen die op het dakbedekking liggen.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens