Meer nieuwbouwhuizen zonder gasaansluiting

Je hebt het deze week misschien al meegekregen in het nieuws, gasloos bouwen moet de nieuwe trend worden bij nieuwbouwwoningen.

De huidige regering wil namelijk zo snel mogelijk voor elkaar krijgen dat nieuwbouwwoningen niet meer worden aangesloten op het gasnet. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? De NOS schreef hier deze week een artikel over. Voor aardgas zijn er verschillende alternatieven. De eerste, en de meest voorkomende in nieuwbouwplannen, is elektriciteit: Met een warmtepomp kun je je huis volledig verwarmen op elektriciteit. Ook kook je elektrisch. Een warmtepomp lijkt een beetje op een 'gewone' cv-ketel, maar werkt anders. De pomp gebruikt warmte uit de bodem, het grondwater of de lucht om water te verwarmen. Ook heb je stadsverwarming: Als je woning is aangesloten op een warmtenet komt je warme water van een warmtebron uit de buurt. In de meeste gevallen gaat het om restwarmte, zoals van een nabijgelegen fabriek. Maar het kan ook biomassa zijn, als er bijvoorbeeld houtsnippers worden verbrand om warmte op te wekken. Hoe duurzaam een warmtenet is, hangt van de warmtebron af. En er is biogas: Dit werkt hetzelfde als aardgas, alleen is de bron van biogas duurzaam. Het gas ontstaat bij de vergisting van mest of gft-afval. Er is niet veel biogas beschikbaar in Nederland, dus in particuliere woningen komt het niet vaak voor. Ook was er in het verleden regelmatig kritiek op biogas, omdat sommige biovergisters niet alleen mest gebruiken, maar ook bijproducten als maïs. Ook in steeds meer projecten die wij in verkoop krijgen worden de woningen gasloos gebouwd. Zo hebben de woningen in de Jan Steenstraat in Woerden en in het project Goud en Groen in Harmelen geen gasaansluiting meer. Goed voor het milieu en voor jouw energielasten!

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens