Maximalocatie fase III

Waarder

Zorgeloos wonen in Waarder!

Jarenlang was Kerverland het eerste herkenningspunt bij de 'entree' van Waarder. Kerverland was een bejaardentehuis uit de jaren 70 welk in de afgelopen maanden is afgebroken ten behoeve van het nieuwe dorpshart van Waarder. Voor dit nieuwe dorpshart zijn de Maximalocatie fase I en fase II al gerealiseerd. Met fase III wordt hier de laatste hand aan gelegd, waardoor het palet compleet is en Waarder weer energie uitstraalt!

De Maximalocatie in Waarder is door de gemeente Bodegraven Reeuwijk in drie fases ontwikkeld. Hier zijn naast woonappartementen ook voorzieningen als een basisschool en een kinderdagverblijf gerealiseerd. De 'Huiskamer van Waarder' en een commerciële plint zijn hiertegenover gerealiseerd en dragen bij aan de leefbaarheid van het dorp. In de derde en laatste fase van de Maximalocatie was aanvankelijk een plan van 19 woningen gerealiseerd. Echter bleek na een studie, welk is uitgevoerd in samenwerking met ontwikkelaar Green Real Estate, dat hier een beter woonprogramma mogelijk is.

Het resultaat van de studie is een nieuw concept waarbij een keuze is gemaakt om zorg- en seniorenwoningen in het plan op te nemen. Dit past ook als aanvulling op het totale project van de Maximalocatie sluit aan bij de bevolkingsopbouw en bijbehorende woonbehoeften van de dorpen Waarder en Driebruggen.

Fase III zal in twee delen worden ontwikkeld. Plandeel A aan de Molendijk en Plandeel B aan de Prins Willem Alexanderstraat en de Kerverlandse Wetering.

Voor plandeel A wordt momenteel onderzocht of beschermd wonen met zorg een mogelijkheid is, dit betreft 20 tot 30 wooneenheden.
Plandeel B bestaat uit 6 seniorenwoningen met een volledig woonprogramma op de begane grond en een heerlijk terras aan de Kerverlandse Wetering.

Voor plandeel B hebben alle partijen met elkaar de ambitie uitgesproken om dit jaar nog de eerste paal te slaan. Er zal op een later moment een informatiemoment worden georganiseerd voor de zes seniorenwoningen. Wellicht is er dan ook meer bekend over Plandeel A.

Ziet u zichzelf wonen in het dorpshart van Waarder? Schrijf dan u in voor de nieuwsbrief van dit project, en wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Nieuws over Maximalocatie fase III

08-03-2019

Maximalocatie fase III | Zorgeloos wonen in Waarder

Jarenlang was bejaardentehuis Kerverland het eerste herkenningspunt bij de 'entree' van Waarder. Kerverland is inmiddels afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe dorpshart van Waarder. Voor dit dorpshart zijn al Maximalocatie fase I en II gerealiseerd. Binnenkort komt hier ook fase III bij. 


Lees verder

Heb je een vraag?


Of neem contact op met onze makelaar

Maximalocatie fase III

Waarder

Blijf op de hoogte

van alle ontwikkelingen rond Maximalocatie fase III

Maximalocatie fase III

Is een ontwikkeling van Green Real Estate

Voorzieningen

Openbaar vervoer

Bushalte Kerverland
47 m
Bushalte Begraafplaats
316 m
Bushalte Verburg
1.47 km
Bushalte Burg. Bruntstraat
1.65 km
Bushalte Graaf Albrechtstraat
1.82 km

Scholen

CBS de Brug
1.66 km
De Wegwijzer
2.68 km
Constantijnschool
3.14 km
Franciscusschool
3.28 km
Johan Frisoschool
3.44 km

Winkels

PostNL
143 m
Jumbo
3.38 km
Gamma
3.94 km
Spar
4 km
Lidl
4.29 km

Medisch

Medisch Centrum Oudewater
5.13 km
Service apotheek Rubensstraat
5.14 km
Trekpleister
5.16 km
Douglas
5.2 km
ICI Paris XL
5.21 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Wil je op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks een e-mail met nieuws over nieuwbouwprojecten van De Koning makelaars!