In Levels staat duurzaamheid voorop

Nieuwbouwprojecten worden steeds duurzamer. Dankzij het gebruik van duurzame materialen en energiebronnen kunnen toekomstige bewoners energiezuiniger wonen. Levels is hier een goed voorbeeld van.

De energiebehoefte voor woningen en voorzieningen in Levels zal geheel worden opgewekt via duurzame energiebronnen. Een warmtepomp in combinatie met bodemwisselaars staat al een tijdje bekend als hét geijkte alternatief voor de aloude cv-ketel. Stadsverwarming wordt hierdoor overbodig. Een fijne bijkomstigheid aan dit systeem is, dat er in de warme zomermaanden gekozen kan worden voor een koelfunctie. Zo voorziet de woning ook op warme dagen in een heerlijk binnenklimaat. Daarnaast krijgt de mooie binnentuin van Levels een slim natuurlijk aircosysteem, waardoor het hier op warme zomerdagen een paar graden koeler is dan in de omgeving. Om deze binnentuin te voorzien van water wordt regenwater opgevangen, waarmee de binnentuin via een natuurlijk watertoevoersysteem kan worden beregend.

Een slim systeem van zonnepanelen zorgt ervoor dat er in Levels meer energie wordt geleverd dan dat er wordt verbruikt. Deze overcapaciteit wordt bijvoorbeeld gebruikt om de laadpalen in de garage te voorzien van energie. Dit biedt de huishoudens in Levels de mogelijkheid om zo'n 10.000 á 15.000 elektrische autokilometers per jaar af te leggen. De eerste 3 jaar worden er zelfs elektrische deelauto’s en -fietsen ter beschikking gesteld aan de bewoners. Enkele kopers hebben al aangegeven hun huidige auto weg te doen om deze reden. Ook bij de bouw van Levels staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare grondstoffen, die in de verre toekomst opnieuw als grondstof gebruikt kunnen worden.

Wil jij ook wonen in dit duurzame project in Utrecht? Het is nog mogelijk. Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens