Kerstgroet

De kortste dag van het jaar laten wij alweer achter ons. Het aftellen voor het jaar 2021 is begonnen. Eenieder heeft zijn eigen ervaringen dit jaar. Hoe zijn die van u geweest?

Voor de woningmarkt is het een bijzondere tijd. Natuurlijk bij iedereen en ook bij ons makelaars zat de schrik er goed in begin 2020. Waar zal dat heen gaan moet menigeen gedacht hebben. Nu niets is minder waar; de lage rente, het grote tekort aan woningen, maar ook de behoefte aan meer ruimte in en om huis heeft de woningprijzen pijlsnel doen stijgen. In een jaar tijd zijn de prijzen met gemiddeld 20% gestegen. Dat is veel, te veel, om van een gezonde woningmarkt te kunnen spreken. En ja, op meer dan 60% van de woningen die te koop komen wordt meer geboden dan de vraagprijs. Het lijkt heel gewoon vandaag (dat is het niet) wanneer er 10% en soms wel tot 20% boven de vraagprijs wordt geboden.
Wij kunnen ook niet in een glazen bol kijken, maar het is realistisch te verwachten dat de prijzen van woningen het komend jaar minder snel stijgen, maar de kans dat ze nog steeds stijgen lijkt reëel nu het tekort aan woningen aanhoudt, nieuwe woningen steeds duurder worden om te bouwen en de rente nog steeds historisch laag is.

Wij wensen u en uw naasten goede kerstdagen toe. Voor 2022 wensen wij u gezondheid en een mooi samenzijn met uw dierbaren en laten wij met elkaar investeren in een gezonde samenleving met perspectief voor ons allemaal.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens