Laat je woning veilig achter tijdens de zomervakantie

Met de zomervakantie voor de deur maken veel mensen zich klaar om op vakantie te gaan. Maar voordat je de deur dichttrekt en vertrekt naar je vakantiebestemming, is het belangrijk om nog aandacht te besteden aan de volgende punten, zodat je onbezorgd op reis kunt.

Schakel een betrouwbare persoon in
Vraag iemand die je vertrouwd (een familielid, vriend of buurman) om een oogje in het zeil te houden. Vraag diegene om de brievenbus te legen en de post uit zicht te leggen, de planten in huis en in de tuin water te geven en af en toe de gordijnen open en dicht te doen. Dit creëert de illusie dat er iemand thuis is en ontmoedigt potentiële inbrekers.

Beveilig je woning
Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed op slot zijn voordat je vertrekt. Investeer indien mogelijk in een alarmsysteem en beveiligingscamera's. Het installeren van timers op verlichting kan ook helpen om eventuele inbrekers af te schrikken.

Vermijd het delen van je vakantieplannen
Het is verleidelijk om op sociale media te delen dat je op vakantie gaat/bent. Het gevaar hiervan is dat het potentiële inbrekers op de hoogte kan brengen van jouw afwezigheid. Wees daarom voorzichtig met het delen van deze informatie totdat je weer thuis bent.

Schakel onnodige apparaten uit
Trek stekkers van elektronische apparaten uit het stopcontact om energie te besparen en om te voorkomen dat er kortsluiting ontstaat in geval van een stroomstoring of blikseminslag.

Wek de illusie dat je thuis bent
Maak gebruik van tijdschakelaars om de verlichting in verschillende kamers op verschillende tijdstippen in- en uit te schakelen. En vraag de persoon die een oogje in het zeil houdt, om eens een opengeslagen krantje op tafel te leggen. Dit geeft ook de indruk dat er mensen thuis zijn.

Berg waardevolle spullen op
Berg waardevolle spullen zoals sieraden, belangrijke documenten en contant geld op in een kluis of op een veilige plek die moeilijk te vinden is voor inbrekers.

Door het nemen van bovenstaande maatregelen bescherm je niet alleen je eigendommen, maar je zorgt er ook voor dat je met een gerust hart kunt genieten van je vakantie. Dus heb je bovenstaande geregeld? Pak dan je koffers, sluit deuren en ramen goed af en maak je klaar voor een welverdiende zomervakantie!

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens