Met deze tips ben je goed voorbereid voor kijk- en inmeetdagen!

Als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht, kun je waarschijnlijk niet wachten om te verhuizen naar jouw nieuwe droomwoning. Om de bouw te kunnen volgen organiseert de aannemer vaak zogenoemde kijkdagen en een inmeetdag. Wat kun je op deze dagen verwachten?

Zonder toestemming mag je de bouwplaats van jouw nieuwbouwwoning niet op, mede omdat de veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers voor de aannemer voorop staat. Om kopers toch een kijkje te geven in het proces van de bouw van hun woning, worden er vaak kijkdagen en een inmeetdag georganiseerd. Hoe vaak dit is verschilt per nieuwbouwproject en kan variëren van één keer per maand tot één keer in de twee maanden, maar minder is ook mogelijk. De inmeetdag wordt gehouden tegen het einde van de bouw.

Deze geplande dagen geven je de mogelijkheid om jouw toekomstige woning te bezichtigen. Tijdens de inmeetdag kun je ook eigen leveranciers meenemen, zodat zij bijvoorbeeld raambekleding etcetera kunnen inmeten.

Wel of geen bouwkundige mee?
Bij de kijkdagen of inmeetdag is het meenemen van een bouwkundige niet nodig, omdat de woning dan meestal nog niet klaar is. Bij de definitieve oplevering is het daarentegen wel aan te raden om een bouwkundige mee te nemen.

Tips en tricks bij een kijk- en inmeetdag
Een kijkdag is uiteraard ontzettend leuk, maar vooral ook erg handig. Je kunt namelijk de tijd nemen om je toekomstige woning op verschillende punten te controleren. Wat kun je allemaal checken? Wij geven een aantal tips:

- Bekijk de wijzigingen op de plattegrond goed. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen, zodat je kunt controleren of bijvoorbeeld stopcontacten zich op de juiste plek bevinden.
- Check de punten van de meer- en minderlijst. Zorg er dus voor dat je deze lijst ook bij je hebt, zodat je wat betreft deze punten niets over het hoofd ziet.
- Licht is een belangrijke factor bij het bepalen van de kleurkeuzes voor jouw huis. Een kijkdag is dus het ideale moment om ook op de lichtinval te letten.
- Heb je al een idee wat betreft de inrichting? Controleer dan of jouw meubels en eventuele andere interieuritems ook passen in jouw nieuwe huis. Tip: vergeet je rolmaat niet!
- Neem een telefoon of fototoestel mee, zodat je eventuele fouten vast kunt leggen. 

Met deze tips ben je gegarandeerd goed voorbereid voor een kijk- of inmeetdag! En daarnaast weer een stapje verder bij de verhuizing naar jouw nieuwe droomwoning.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens