Van de Boerderij naar Weypoortsche Reede

Bert van Stavel en zijn vrouw Alette zijn een van de eerste kopers in Weypoortsche Reede. In juni 2020 tekenden zij het contract voor een prachtige twee-onder-een-kap woning in de eerste bouwfase van Weypoortsche Reede.

Bert en Alette hebben ruim 40 jaar op de boerderij gewoond aan de Rietveld in Woerden, op kleine afstand van Weypoortsche Reede. Zij kochten de boerderij in 1980 van de vader van Bert en hebben uiteindelijk maar 5 jaar het boerenbedrijf uitgeoefend. Bij de intrede van de superheffing besloten ze de koeien en het land te verkopen en heeft Bert gekozen voor een baan bij Vitens. Alette werkt al jarenlang in de zorg als verpleegkundige.

‘Wij zijn nog niet toe aan een appartement’
‘Weypoortsche Reede kwam op een moment in beeld dat wij een stap in onze woonomgeving wilden gaan maken. Ga je bepaalde zaken nog vervangen in de boerderij of ga je op zoek naar een nieuw en minder bewerkelijk alternatief?’, schetst Bert. Het echtpaar is heel actief en geniet ook volop van het buitenleven. Een appartement was dus geen een optie en een te grote stap. Bert vervolgd: ‘We gaan nu naar een volledig nieuwe woning en dat biedt natuurlijk vele voordelen: voorlopig hebben wij geen onderhoud meer. Daarnaast heb je de keuze om de woning geheel naar wens in te richten. We hebben nog wel even overwogen om de levensloopbestendige optie te kiezen, maar dit hebben we uiteindelijk niet gedaan.’ Bert en Alette hebben uit de diverse opties onder andere gekozen voor een uitgebreid domotica pakket, dakramen, verdiepte zonnepanelen en een verhoogd serre-dak. De royale schuur van 15 m2 wordt voorzien van een Sedumdak voor een mooie natuurlijke uitstraling.

Kijkje op de bouw
De bouw de eerste fase van Weypoortsche Reede vordert al en in het 4e kwartaal van dit jaar hopen Bert en Alette de nieuwe woning te betrekken. Wij wensen ze veel woonplezier!

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens