Woningbouw in Driebruggen?

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en eigenaar JAWI Holding BV hebben op 28 okt. 2021 een intentieovereenkomst gesloten. Er zijn afspraken gemaakt om de mogelijkheid voor woningbouwontwikkeling op De Groendijck 20 verder te onderzoeken.

Eind jaren ’70 – begin jaren ’80 heeft de voormalige gemeente Driebruggen het gemeentehuis laten bouwen door Kastelein. Met de gemeentelijke herindeling in 1989 waarbij de gemeente Driebruggen werd opgedeeld en werd toegevoegd aan gedeeltelijk Oudewater en gedeeltelijk Reeuwijk kwam het gemeentehuis leeg te staan. Voor Kastelein destijds een reden om het te verwerven en lang heeft Kastelein hier zelf kantoor gehouden maar ook het kantoor gedeeltelijk verhuurd. De laatste jaren is de animo voor kantoor in Driebruggen minimaal.

Reden voor de eigenaar, JAWI Holding, om naar een alternatief gebruik te kijken. Verbouwen tot woningen of meer zelfstandige kantoren en bedrijfsunits, het is allemaal de revue gepasseerd maar keer op keer gestuit op bezwaren. In overleg met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk besloten onderzoek te doen naar woningbouw op deze locatie.. Ondertussen zijn er twee sessies geweest met de buurt om te kijken waar behoefte aan is in Driebruggen.

De ondertekening van de intentieovereenkomst is een eerste belangrijke stap om te kijken naar de mogelijkheid om op deze locatie ongeveer 25 woningen te bouwen. De brandweerkazerne die nu is gevestigd op de locatie krijgt een nieuwe bestemming in Driebruggen.

 In deze onderzoeksfase, wordt het woningbouwprogramma en de inrichting van de openbare ruimte verder uitgewerkt en starten ook de nodige onderzoeken voor de bestemmingsplanprocedure. Uitgangspunt is dat er een gevarieerd aanbod van woningen komt in verschillende prijsklassen. Vooralsnog liggen er globale plannen voor zowel appartementen als grondgebonden woningen. Naar verwachting kan er in het eerste kwartaal van 2022 meer duidelijkheid worden gegeven over het woningbouwprogramma. Ook is er dan meer inzicht in de haalbaarheid van de plannen. De directe omgeving wordt dan verder geïnformeerd.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens