Reeuwijk - Oukoopsedijk 10

Vrijstaand wonen vlakbij de Reeuwijkse plassen! Een prachtig gebied met rust, groen en water. De architect is momenteel aan het werk om twee woningen te ontwikkelen.

In november 2018 heeft de Raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de bestemmingswijziging voor deze locatie goedgekeurd.

Dit maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van 2 vrijstaande woningen op de plek waar nu een oude boerderij staat

Deze plek heeft geschiedenis!
10 Tot 15 jaar geleden had een veehouder hier een boerderij met koeien. Daarvoor werd er graan geteeld en geoogst. Deze boerderij was de laatste graanboerderij in de polder Oukoop van Reeuwijk! Het graan telen en oogsten lukte op een bepaald moment niet meer. De drooglegging van de grond was te weinig waardoor de hogere waterstand het graan telen onmogelijk maakte.

Samen met boerderij Miltenburg aan de Oukoopsedijk is dit het einde van de actieve veehouderij in de polder Oukoop. Nu is er alleen nog natuurboerderij Hoeve Stein.

Een prachtig gebied met rust, groen en water. Een gebied waar veel vogels “overwinteren” en een tijdelijke stop inlassen, onderweg naar verre oorden. Het is echt genieten wat u allemaal aantreft aan vogelsoorten.

Twee woningen
Architectenbureau Kraan uit Bodegraven heeft de opdracht gekregen om twee unieke villa’s te ontwerpen. De woningen c.q. architectuur moeten passen bij het gebied en de locatie. Wie weet een boerderij met een “kangeroewoning” zodat ook ouders met hun kinderen en klein kinderen op één erf kunnen wonen. Maar de architect heeft de vrije hand gekregen om meer woon-werk varianten te ontwikkelen met organische materialen die passen bij de plek en het gebied. De boerderij woning zal aan de hoofdentree van het boerenerf komen te liggen.

De secundaire entree van de boerderij wordt de entree van het Zomerhuis. Een huis dat moet opgaan in de natuur van Reeuwijk, in de polder Oukoop, het buitenleven… Wij schreven het al: de vele soorten vogels, die kunt u straks vanuit uw woning kunt zien en horen.

Het zullen speciale woningen worden waar binnen en buiten in elkaar overlopen. Waar wonen en (thuis) werken mogelijk zal zijn en als de wens er is kan er ook een “thuis wonen” van ouders of een separate praktijkruimte aan huis het moderne werken mogelijk maken.

De gemeente
De gemeente vindt het belangrijk dat er een boerenerf komt met waterpartijen, bomen en dat het goed aansluit bij het weiland. Ook dat wordt ontworpen en aangelegd in samenspraak met de toekomstige bewoners.

De architect heeft deze in 2015 al eens een schets gemaakt van hoe het kan worden. Wij presenteren u de schets.

De architect is momenteel aan het werk om twee woningen te ontwikkelen. Wij zijn nieuwsgierig wat hij ons gaat presenteren en wij laten het u ook graag zien. Nog even geduld!

Op de hoogte blijven?
Schrijft u hier rechts in voor de nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen van de Oukoopsedijk 10.

Bekijk ook de projectwebsite
Lees verder...

Wil je op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks een e-mail met nieuws over nieuwbouwprojecten van De Koning makelaars!