Reeuwijk - De Buytenplaats

Reeuwijk

Toekomstig

Een PURE plek voor levensgenieters. De plaats waar ‘buiten’ zijn oorsprong heeft. Vrij wonen, leven en genieten. Een nieuwe ‘Heerlijkheid’ aan de rand van de Reeuwijkse Plassen.

Wonen in een idyllisch polderlandschap
De Buytenplaats, aan de Oukoopsedijk 10 te Reeuwijk, ligt midden in het Natura 2000-gebied. Een waar paradijs voor weide- en moerasvogels in een eeuwenoud landschap met kleurrijke bloemen. De afwisseling tussen de waterrijke polders met geriefbosjes, houtkades en dijken én de voor turfwinning afgegraven veenplassen maken dit gebied meer dan uniek. Op deze plaats waar in het verleden granen werden verbouwd, worden twee riante villa’s ontwikkeld die passen in de bijzondere omgeving. De voormalige graanboerderij op de Oukoopsedijk 10 maakt plaats voor een nieuw onder architectuur ontwikkeld boerenerf; de Buytenplaats met daarop villa’s ‘De Hoeve’ en ‘Het Zomerhuys’. De architect werkt de laatste details uit, maar wat wij u nu al kunnen vertellen is dat wij meerdere woonconcepten uit ontwikkelen.

De Hoeve
Boerderijvilla De Hoeve ligt aan de hoofdentree van het boerenerf. Een modern/klassieke woonboerderij in meerdere varianten met een onderscheidend uitzicht over de polder en in de verte… het water van de Reeuwijkse plassen. De stoere, robuuste villa wordt gebouwd met organische materialen harmoniërend bij het gebied en de plek. Standaard heeft de villa een ruime living met woonkeuken, een extra living in het voorhuis, vier ruime slaapkamers en twee badkamers, waarvan een en-suite.

Ben Kraan Architecten BNA ontwerpt daarbij op dit moment een aantal verschillende woon(-werk)varianten voor De Hoeve. Alles met als uitgangspunt dat u, eenmaal wonend in dit bijzondere landschap, geniet van luxe, rust en ruimte op de manier zoals u dat wenst.

Het Zomerhuys
Op een boerenerf kom je een diversiteit van gebouwen tegen. Bij Het Zomerhuys zijn wij op zoek gegaan naar het behoud van het boerenerf met toch de individuele woonklasse en de hierbij passende privacy. De royale villa heeft een eigen entree. Bij het oprijden van uw oprijlaan passeert u aan de rechterhand de boomgaard. Het royale erf biedt u een mooie verharde ruimte met parkeerplaats en garage voor uw auto. Aankomend bij de villa ‘Het Zomerhuys’ treft u een royale living met woonkeuken en een adembenemend uitzicht dankzij diverse glaspartijen rondom. Een mooie trap brengt u naar de verdieping waar de Masterbedroom aan de achterzijde wel zeer exclusief is. Op de verdieping is daarbij ook alle ruimte voor nog twee of drie royale (slaap)kamers, een 2e badkamer en een grote bergruimte. Het is het hele jaar door gegarandeerd fantastisch wonen in Het Zomerhuys, daar wordt volop aan gewerkt in het fraaie ontwerp. Het resultaat is straks verrassend!

Heeft u specifieke wensen voor de indeling van uw boerderijvilla?
De enorme inhoud van De Hoeve en de royale glaspartijen rondom bieden natuurlijk vele mogelijkheden. Verras ons met uw creatieve ideeën en wij bieden u de mogelijkheid tot maatwerk. Het team van Ben Kraan Architecten BNA weet als geen ander uw woonwensen te vertalen naar een creatief ontwerp. Dit team zorgt ervoor dat visueel gezien nog steeds alles klopt en uw villa de persoonlijke stijl krijgt die bij u past. In deze fase van het project is er nog alle mogelijkheid om de boerderijvilla van uw dromen te creëren.

De Buytenplaats - met een knipoog naar het verleden
De Hoeve en Het Zomerhuys hebben ieder een privé-oprit die aansluit op de Oukoopsedijk. De dubbele berging annex garage biedt voor beide woningen parkeerruimte voor twee auto’s. IMOSS Stedenbouw Landschap Buitenruimte, heeft met het ontwerp van het inrichtingsplan gekozen voor elementen en beplanting die verwijzen naar het agrarische verleden van De Buytenplaats. Het strakke lijnenspel van hagen, klinkerpaden en karresporen wordt afgewisseld met bomengrid in het grind en kleurige borders en waterpartijen. Voor de overige beplanting adviseert IMOSS erf- en landschappelijke bomen, heesters en fruitbomen. Grondspots en staande lampen in de borders geven het geheel een feeërieke aanblik.

Omgeving & locatie
Vanuit deze idyllische locatie bent u binnen 10 minuten met de auto in de kern van Reeuwijk, waar u voor al uw boodschappen terecht kunt. Hier bevinden zich ook de scholen, sportverenigingen en een huisartsenpraktijk. Om uitgebreid te winkelen of gewoon even te ontspannen op een gezellig terras heeft u talrijke mogelijkheden. Het centrum van Gouda bevindt zich slechts op 20 minuten reisafstand. Utrecht en Rotterdam bereikt u in 30 minuten en Den Haag en Amsterdam in respectievelijk 35 en 45 minuten.
Lees verder... Inklappen...

Informatie en verkoop

De Koning makelaars
Haven 7
3441 AS Woerden

T: 0348-488005
E: nieuwbouw@dekoningwonen.nl

De Koning makelaars
Prins Bernhardlaan 3 - H
2404 NB Alphen a/d Rijn

T: 0172- 42 73 05
E: nieuwbouw@dekoningwonen.nl

De Koning makelaars
Keerkring 7
2801 DG Gouda

T: 0182- 590 905
E: nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Nieuws

In Hoogtij, prachtig gelegen aan de Hollandse IJssel, zijn nog twee villa's te koop. Benieuwd naar de villa's en de prachtige locatie?

05 sep. 2023

Met de zomervakantie voor de deur maken veel mensen zich klaar om op vakantie te gaan. Maar voordat je de deur dichttrekt en vertrekt naar je vakantiebestemming, is het belangrijk om nog aandacht te besteden aan de volgende punten, zodat je onbezorgd op reis kunt.

01 aug. 2023

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning dan kom je vaak de afkorting v.o.n. tegen. Deze afkorting staat voor 'vrij op naam'. Maar wat betekent het eigenlijk als je een woning vrij op naam koopt?

01 aug. 2023

Interactieve woningzoeker

Downloads

Dit project heeft nog geen downloads

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Custwijc
1.83 km
Bushalte Gemeentehuis
2.1 km
Bushalte Kievitlaan
2.38 km
Bushalte GROENE REE
2.57 km
Bushalte GROENE REE
2.57 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Wegwijzer
1.83 km
Basisschool (R.K.) 't Carillon
3.16 km
Basisschool (Protestant) Goejanverwelleschool
3.47 km
Wereldwijs
3.98 km
De Regenboog
4.17 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
PostNL
1.89 km
Zeeman
3.24 km
Drogist Flach
3.29 km
Rabobank
3.75 km
Coop Reeuwijk
4.07 km
icon-winkels

Medisch

Wat:
Afstand:
Huisartsenpraktijk Driebruggen
2.07 km
Zorgcentrum Goverwelle
3.25 km
Weijer
5.01 km
Apotheek Heerkens
5.59 km
Huisartspraktijk Nieuwerbrug
5.78 km

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het project Reeuwijk - De Buytenplaats

Dit project wordt gebouwd onder garantie van:

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. De Koning makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

De Koning nieuwbouw
Haven 7
3441 AS Woerden
Nederland

0348 - 48 80 05
nieuwbouw@dekoningwonen.nl

Meer contactgegevens